Εργαλεία Web 2.0Εδώ μπορείτε να βρείτε διάφορα εργαλεία που πιστεύουμε πως μπορούν να σας βοηθήσουν στην προσπάθεια σας ενσωμάτωσης των ΤΠΕ στα πλαίσια της τάξης ή της σχολικής μονάδας. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει ένα μικρό ενδεικτικό δείγμα από εργαλεία. Αν χρησιμοποιείτε κάποια άλλα εργαλεία τα οποία θα θέλατε να προσθέσουμε στη λίστα στείλτε μας ένα email.

 

Εργαλείο    
 
Σύντομη Περιγραφή Σύνδεσμος
Class Dojo  Εργαλείο διαχείρισης της συμπεριφοράς των μαθητών στην τάξη μέσα από με την καταγραφή συμπεριφορών και επιτευγμάτων. 
 
www.classdojo.com 
Dropbox  Υπηρεσία που επιτρέπει την αποθήκευση, τον συγχρονισμό και την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ διαφορετικών συσκευών που ο χρήστης έχει επιλέξει να συνδέσει στο λογαριασμό του 
 
www.dropbox.com 
Edmodo  Πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικής μάθησης ειδικά σχεδιασμένη για εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέσα από την οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημοσιεύουν ανακοινώσεις, να αναθέτουν εργασίες στους μαθητές κ.α.
 
www.edmodo.com 
Engrade Εργαλείο καταγραφής βαθμών, ανά τάξη και μαθητή, και γραφικής παρουσίασης αποτελεσμάτων
 
www.engrade.com 
Google Apps for Education Πλατφόρμα που αποτελείται από πλήθος εφαρμογών όπως το Google Docs για επεξεργασία κειμένων ατομικά αλλά και συνεργατικά, ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο, το Google Classroom ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον διαχείρισης τάξης κ.α. 
 
www.google.com 
Mahara Ένα πλήρες ηλεκτρονικό χαρτοφυλάκιο (e-portfolio), ιστολογίο, εργαλείο κατασκευής βιογραφικού και κοινωνικό δίκτυο το οποίο φέρνει τους διάφορους χρήστες σε επαφή και βοηθάει στην δημιουργία διαδικτυακών κοινοτήτων.
 
mahara.org 
Office 365 για εκπαιδευτικά ιδρύματα  Πλατφόρμα ολοκληρωμένων εργαλείων παραγωγικότητας, επικοινωνίας και συνεργασίας της Microsoft, με τη γνώριμη οικογένεια εφαρμογών του Office, συμπεριλαμβανομένου του Office Online. 
 
Sign up for an Office 365 trial 
Padlet  Ψηφιακός τοίχος στον οποίο ένας οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν τις σκέψεις τους ή να προβάλουν πληροφορίες για ένα θέμα χρησιμοποιώντας κείμενο, αρχεία, εικόνες, βίντεο ή ήχο.
 
padlet.com
Wordle Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν σύννεφα λέξεων (word clouds) με βάση τη συχνότητα εμφάνισης κάθε λέξης από ένα δοσμένο κείμενο. Όσο πιο συχνά εμφανίζεται μια λέξη τόσο μεγαλύτερο το μέγεθός της σε σχέση με τις υπόλοιπες.
 
www.wordle.net 
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
  • FaceBook
  • Twitter
  • YouTube
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
Υπουργείο Παιδείας
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο