Ενημέρωση

Συμβουλευτική Επιτροπή για το έργο «CYberSafety»

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Γλώσσα: Ελληνικά

Πηγή: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Συμμετοχή φορέων και οργανισμών στη Συμβουλευτική Επιτροπή για το έργο «CYberSafety» και για την προώθηση και υλοποίηση των δράσεων της «Εθνικής στρατηγικής για ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο», στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σε συνέχεια της έγκρισης της «Εθνικής στρατηγικής για ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο» από το Υπουργικό Συμβούλιο (ημερ. Απόφασης 19/12/2017 και αρ. Απόφασης 83.979) και των ενεργειών υλοποίησης και προώθησής της, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) θα προχωρήσει στη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής (Advisory Board), η οποία θα ενεργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά:

  • για το έργο «CYberSafety» (www.cybersafety.cy), το οποίο συντονίζει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του ΥΠΠΑΝ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (προγραμματική περίοδος 1/1/2019 μέχρι τις 31/12/2020) και
  • προς τη Διυπουργική Επιτροπή για την προώθηση και παρακολούθηση της υλοποίησης της «Εθνικής στρατηγικής για ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο» (www.esafecyprus.ac.cy).

Στην εν λόγω Συμβουλευτική Επιτροπή καλούνται να συμμετέχουν, εθελοντικά και αφιλοκερδώς:

  • Οι φορείς που ήταν μέχρι πρόσφατα μέλη της «Υποομάδας Εργασίας 1 για την Εθνική Στρατηγική για την ασφάλεια στο διαδίκτυο για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς», η οποία συστάθηκε κάτω από το Συντονισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του ΥΠΠΑΝ και το Γενικό Συντονισμό του Γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Δράση 14 (βλ. Παράρτημα 1 και https://www.esafecyprus.ac.cy/emplekomenoi-foreis). Η Υποομάδα ολοκλήρωσε το έργο της, σύμφωνα με τους όρους εντολής της, και υπέβαλε τη σχετική πρόταση που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, ως η εν λόγω Στρατηγική.
  • Όσοι θεσμοί, φορείς και οργανισμοί μπορούν να συνδράμουν και να υποστηρίξουν τις δράσεις της Εθνικής Στρατηγικής και του έργου CYberSafety με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας ασφαλούς και δημιουργικής αξιοποίησης των δυνατοτήτων των ψηφιακών τεχνολογιών και του διαδικτύου από τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς / κηδεμόνες.

Η συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας, επικοινωνίας και συνεργασίας των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, αναμένεται να γίνει κατά την πρώτη συνάντηση των μελών της, που προγραμματίζεται να διοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2019.

Οποιοσδήποτε φορέας ή οργανισμός ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην εν λόγω Συμβουλευτική Επιτροπή, παρακαλείται όπως αποστείλει σχετική επιστολή (πρότυπο της οποίας επισυνάπτεται ως Παράρτημα 2) προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το αργότερο μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2019. Παράλληλα, θα χρειαστεί να αποσταλεί και ψηφιακό αντίγραφο της υπογεγραμμένης επιστολής (PDF) μέσω email στη διεύθυνση internetsafety@cyearn.pi.ac.cy .

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, anasta@cyearn.pi.ac.cy (τηλ. 22402310).

Σύνδεσμοι

elGreek