Ενημέρωση

Ημερίδα Παιδεία για τα Μέσα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας της Παιδείας για τα Μέσα, 18­-22 Μαρτίου 2019, σας ενημερώνουμε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου συνδιοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Παιδεία για τα Μέσα», ειδικά για μαθητές/τριες Στ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου και Α’ τάξης Γυμνασίου από την επαρχία Λευκωσίας. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, από τις 8:30 μέχρι τις 12:00μμ. Οι μαθητές/μαθήτριες να συνοδεύονται από εκπαιδευτικό/εκπαιδευτικούς του σχολείου τους.

Η Ημερίδα έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς σε θέματα που αφορούν την Παιδεία για τα Μέσα, να ενθαρρύνει την δημιουργική αξιοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) στην εκπαιδευτική διαδικασία και γενικά να προτρέψει τους/τις συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες να εμβαθύνουν στον ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στη σύγχρονη εποχή και στην ανάγκη που υπάρχει να εκπαιδεύονται οι μαθητές/τριες και γενικά όλοι οι πολίτες, ώστε να μην είναι απλώς παρατηρητές/καταναλωτές αλλά να είναι κριτικοί αναγνώστες των όσων διαβάζουν, ακούν και βλέπουν μέσω των ΜΜΕ. Οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα, εκτός από τις ομιλίες της ημερίδας, να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια σχετικά με το θέμα.

Η Ημερίδα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 150 μαθητές/τριες, γι’ αυτό τα σχολεία καλούνται να εκπροσωπηθούν από 3­4 μαθητές/τριες και έναν/μια εκπαιδευτικό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η γλώσσα διεξαγωγής της Ημερίδας θα είναι η Ελληνική. Το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα της Ημερίδας επισυνάπτεται.

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Γλώσσα: Ελληνικά

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Αρχεία

Σύνδεσμοι

en_GBEnglish