Λεπτομέρειες

Ημερομηνία

Από 01/11/2021, 12:58 Μέχρι 28/11/2021, 12:58

Κατηγορία

Επιμόρφωση

Χώρος Διεξαγωγής

MOOC

Γλώσσα

Αγγλικά

Διοργανωτής

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Empowering your school’s digital capacity: from reflection to innovation action plans

Θέλουμε να σας καλωσορίσουμε σε αυτό το Self-Paced Open Online Course (SPOOC) το οποίο προωθείται από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας (CNR-ITD) και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου SHERPA.

Επιλέξαμε αυτήν την ανοιχτή και μαζική μορφή σεμιναρίου για να επιτρέψουμε στους συμμετέχοντες να προχωρήσουν με τον δικό τους ρυθμό αλλά όχι μόνοι τους, καθώς θα βρουν ένα περιβάλλον συνεργασίας και θα βασίζονται σε αρκετούς καλά οργανωμένους πόρους καθώς και σε μια ομάδα υποστηρικτών που θα κάνουν ότι μπορούν για να βελτιώσουν την αλληλεπίδραση και την αμοιβαία βοήθεια μεταξύ των συμμετεχόντων.

Μέσα στις τέσσερις εβδομάδες που διαρκεί το μαθήμα, θα εξοικειωθείτε και θα χρησιμοποιήσετε τόσο το SELFIE Helper όσο και την εργαλειοθήκη SELFIE PTK για να εκπληρώσετε τις ψηφιακές δυνατότητες του σχολείου σας, αξιοποιώντας στο έπακρο τα αποτελέσματα του SELFIE για να δημιουργήσετε ένα καινοτόμο Σχέδιο Δράσης. "Reflect", "Envision", "Plan" και "Implement" είναι τα τέσσερα βήματα που θα σας ζητηθεί να κάνετε για να λάβετε την καλύτερη δυνατή δράση για τη βελτίωση της ψηφιακής ικανότητας του σχολείου σας.

Συγκεκριμένα το μάθημα θα περιλαμβάνει τις πιο κάτω μαθησιακές ενότητες (modules):

 • Μαθησιακή Ενότητα 1 (01/11 - 07/11):  Σ ’αυτή την ενότητα παρουσιάζεται το εργαλείο SELFIE και τονίζεται η σημασία του συλλογικού αναστοχασμού για τον εντοπισμό των δυνατών σημείων του σχολείου και των περιοχών που χρήζουν βελτίωσης. Επιπλέον, παρουσιάζεται εν συντομία η εργαλειοθήκη SELFIE PTK.
 • Μαθησιακή Ενότητα 2 (08/11 - 14/11): Σ’ αυτή την ενότητα πέραν των βασικών χαρακτηριστικών της εργαλειοθήκης SELFIE PTK, παρουσιάζεται η έκθεση αναφοράς SELFIE. Επιπρόσθετα,  παρέχονται κάποιες συμβουλές για το πώς μπορούν να αναλυθούν και να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματά της έκθεσης εντός της σχολικής κοινότητας, ώστε να καταλήξει το σχολείο σ’ ένα κοινό όραμα για την ψηφιακή του ικανότητα.
 • Μαθησιακή Ενότητα 3 (15/11 - 21/11): Σ’ αυτή την ενότητα παρουσιάζεται το Σχέδιο Δράσης στη βάση του SELFIE και ενημερώνονται οι εκπαιδευόμενοι για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί το σχέδιο δράσης με τη βοήθεια της εργαλειοθήκης SELFIE PTK.
 • Μαθησιακή Ενότητα 4 (22/11-28/11): Σ’ αυτή την ενότητα δίνεται έμφαση στην υλοποίηση καθώς και στην παρακολούθηση και αξιολόγηση του Σχεδίου Δράσης στη βάση του SELFIE. Ακόμη, ενημερώνονται οι εκπαιδευόμενοι για το πώς μπορούν να εξατομικεύσουν το εργαλείο SELFIE επιλέγοντας τις προαιρετικές ερωτήσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σχολείου τους ή/και δημιουργώντας νέες ερωτήσεις.

Για να συμμετάσχετε στο μάθημα, επιλέξτε το κουμπί εγγραφής και ακολουθήστε τις οδηγίες. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στην πλατφόρμα Conecta13 MOOC και στη συνέχεια να εγγραφείτε στο μάθημα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν έγκυρο λογαριασμό email και ότι είναι ο ίδιος που θα χρησριμοποιήσετε τόσο για την εγγραφή στην πλατφόρμα όσο και για την εγγραφή σας το μάθημα. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τον φάκελο "Spam" εάν δεν λάβετε το email επιβεβαίωσης στα εισερχόμενά σας.

Σας περιμένουμε στο #SELFIEPTKMOOC. Εν τω μεταξύ, ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις του MOOC στα κοινωνικά δίκτυα: Twitter; Facebook; LinkedIn

  Participants
  YesYes
  Participant Attendance File Notes
  en_GBEnglish